Over ons...

Wij bestaan sinds 2005...

De vzw Educpass is opgericht in augustus 2005. Een project dat zowel voor als door leerkrachten is ontwikkeld. Een belangrijk punt was dat het beroep van leerkracht zou worden erkend, met name op het gebied van toerisme maar ook op cultureel vlak. Ter herinnering, het EDUCPASS-paspoort biedt u 2 maal gratis toegang (*) op persoonlijke titel bij +/- 130 toeristische en culturele partners!

(*) in 90% van de gevallen. Bij toegangsprijzen hoger dan € 30 kan het voorkomen dat er maar 1 gratis toegang mogelijk is.

Wat is het verschil met de Carte Prof?

Kort samengevat: de 'carte prof' werd in 1994 door een andere organisatie ingevoerd. Deze organisatie kreeg financiële problemen en heeft haar rechten vervolgens overgedragen aan de Federatie Wallonië-Brussel die er haar eigen 'carte professionnelle' van heeft gemaakt.

De oprichter van Carte Prof heeft toen met zijn 10 jaar aan ervaring de nieuwe EDUCPASS gelanceerd. Hierdoor kon het product ten behoeve van leerkrachten en opvoeders worden verbeterd en worden aangepast aan de behoeften van de toeristische en culturele sector.