Veelgestelde vragen 

 • We bieden de paspoorten aan in 3 verschillende versies:

  - De digitale versie: deze bestaat nog niet zo lang, hierbij zijn de coupons rechtstreeks beschikbaar op uw smartphone. U hoeft deze niet af te drukken. Houd er rekening mee dat u een 3G-/4G-/wifi-verbinding nodig heeft voor het valideren van de coupons bij de kassa van de betreffende partner.

  - De papieren versie: u ontvangt een boekje met verkennerscoupons. Bij uw bezoek aan een partner moet de betreffende losgescheurde coupon samen met de lidmaatschapspas worden getoond .

  - De vip-pas: Deze pas geeft 50% korting op de toegangsprijs van de deelnemende partner.

  • Wie kan zich inschrijven bij Educpass? Het lidmaatschap van Educpass staat open voor iedereen die werkzaam is in het onderwijs en in het bezit is van een stamboeknummer van de Federatie Wallonië-Brussel. Personen die geen stamboeknummer hebben zoals opvoeders, onderwijsassistenten en anderen kunnen het Educpass-paspoort aanvragen op vertoon van een geldig bewijs van tewerkstelling. Actieve gepensioneerden kunnen ook profiteren van het paspoort als ze actief zijn op een school, bijvoorbeeld bij het begeleiden van schoolgroepen bij uitstapjes. Andere gepensioneerden kunnen de vip-pas aanvragen.
  • Hoe kan ik me inschrijven? Klik om u in te schrijven op het tabblad rechtsboven op de website: 'inscription 2024' (inschrijving 2024) en kies de gewenste versie. Vervolgens moet u het formulier invullen. Als u geen stamboeknummer hebt: neem dan via e-mail (info@educpass.be) contact met ons op, dan zullen we u handmatig inschrijven. Zodra het formulier is ingevuld, wordt u naar een betaalpagina geleid. U kunt zowel online als via een bankoverschrijving betalen. Zodra de betaling is voltooid, bent u lid en kunt u uw coupons gebruiken.
  • Hoe verleng ik mijn inschrijving? Om uw Educpass-abonnement te verlengen, klikt u op het tabblad 'Inscription 2023' en kiest u de gewenste versie. Log vervolgens in met uw stamboeknummer en wachtwoord. Als u uw wachtwoord bent vergeten, aarzel dan niet om een nieuw wachtwoord aan te vragen door op de knop 'j'ai oublié mon mot de passe' (Ik ben mijn wachtwoord vergeten) te klikken.
  • Hoe lang duurt het voordat ik mijn paspoort ontvang? De papieren versie: Ongeveer 15 dagen nadat u de bevestigingsmail heeft ontvangen wordt uw paspoort via een bpost-pakket bij u thuis bezorgd. Als u uw paspoort niet binnen deze termijn hebt ontvangen, neem dan contact met ons op. De digitale versie: U ontvangt uw paspoort uiterlijk 48 uur na de betaling. Opgelet, bij de digitale versie ontvangt u geen pasje meer. U dient deze te downloaden via onze website.
  • Is mijn betaling goed ontvangen? Zodra wij uw betaling per bankoverschrijving hebben ontvangen, wordt er direct een automatische e-mail naar u verzonden. Vergeet niet om te controleren of de e-mail niet toevallig in uw spam-folder terecht is gekomen.
  • Ik ben verhuisd, hoe kan ik mijn adresgegevens veranderen? Als u een nieuw e-mailadres of postadres heeft, raden wij u aan ons dit zo snel mogelijk mee te delen via e-mail op het volgende e-mailadres: info@educpass.be. U kunt de wijziging ook rechtstreeks op onze website invoeren: ga hiervoor naar uw persoonlijke en beveiligde omgeving door op het mannetje rechtsboven te klikken.
  • Waar kan ik een lijst vinden met alle voordelen van het Educpass-paspoort? Op onze website onder het tabblad 'avantages' (voordelen).
  • Ik heb mijn brochures niet ontvangen, wat moet ik doen? Neem contact op met ons secretariaat om uw adresgegevens te controleren, mogelijk is er iets fout gegaan.
  • Ik heb mijn digitale lidmaatschapsbijdrage betaald, maar ik heb mijn pas nog niet ontvangen? Dat is normaal, bij de digitale versie krijgt u geen pas meer. U kunt deze laten zien met behulp van uw telefoon.
  • Hoe download ik mijn pas op mijn telefoon? Klik op het mannetje linksboven in uw scherm (nadat u bent ingelogd) en vervolgens op 'afficher ma carte' (mijn pas tonen). We raden u aan om een screenshot van uw pas te maken zodat u deze altijd bij de hand heeft.
 • Wat is het Educpass-paspoort? Het Educpass-paspoort wordt uitgereikt aan leden, dat wil zeggen leerkrachten die een bijdrage betalen aan onze vzw. Het paspoort bestaat uit 'verkennerscoupons'. Elke coupon is persoonsgebonden en kan worden losgescheurd. Een coupon geeft de paspoorthouder en één persoon naar keuze recht op een gratis toegangskaart bij al onze partners. (Zie voorwaarden in het paspoort).

 • Wat is Educpass vzw? Educpass is een vzw die zich inzet voor Belgische leerkrachten door ze via verschillende brochures te informeren over mogelijke schooluitstapjes. Daarnaast organiseren we ook meerdaagse uitstapjes (schoolreizen). De leden krijgen een paspoort waarmee 2 personen gratis toegang krijgen bij alle organisaties die partner zijn van Educpass (zie voorwaarden in het paspoort).